شنبه ۲۴ نومبر ۲۰۱۸ میلادی به سلسله کنفرانس های سالانۀ فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان دراروپا ( فارو) نزدهمین کنفرانس سالانه خود را تحت عنوان "جهانی شدن، امنیت و مهاجرت در افغانستان" با حضور بیش از صد شرکت کننده
از افغانهای مقیم اروپا و افغانستان، که شامل: نویسندگان، روشنفکران، دانشمندان، شخصیت های مستقل، نمایندگان سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا می گردید در فضای علمی و تخصصی... برگزار نمود.
گرداننده : داکتر ویس جلالزاده
مجریان :
بخش اول : بانو منیژه نادری
بخش دوم : بانو تانیا عاکفی
آجندای کنفرانس :
مراسم افتتاحیه
پرزنتیشن و سخنرانی
میز بحث و پرسش و پاسخ
خوانش شعر
قطعنامه
لازم به یادآوری است که فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا (فارو) از بدوتأسیس (سال۱۹۹۹) تا امروز همیشه کنفرانس سالانۀ خود را در مورد معضلات پیچیدۀ افغانستان دایر نموده و تلاش کرده تا با دایر کردن چنین کنفرانس هایی، راحل های علمی را بیرون بدهد و قطعنامه های خود را به مردم افغانستان و مراجع، ارسال دارد. کنفرانس یک روزه امسال فدراسیون ن که در شهر لایدن کشور شاهی هالند برگزار گردیده در همان خط علمی و تخصصی دایر گردیده است.
مراسم افتتاحیه :
بوسیلۀ خانم لونا ولی رئیسۀ فارو
خانم لونا ولی رئیسۀ فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا- فارو ، کنفرانس را با بیانیۀ خویش افتتاح کرد و در مورد تلاش ها و فعالیت های فاروصحبت نموده و برخی از کارهای محوری فدراسیون را در در عرصۀ کمک به پناهندگان، برگزاری کنفرانس ها و سمینارها، و سایر فعالیت های فرهنگی و حقوقی معلومات ارائه نمودند.
پرزنتیشن اول
بوسیلۀ داکتر موسی صمیمی
عنوان پرزنتیشن : جهانی شدن پسا امریکا
داکتر موسی صمیمی ( مسکونۀ آلمان ) که یک شخصیت علمی و اکادمیک است، موضوع مورد بحث شانرا در مورد جهانی شدن پسا امریکا ، بشکل بسیار عالی و عالمانه ، ارائه نمودند. وعده داده شد که که متن پرزنتیشن به علاقمندان ایمیل می گردد.
پرزنتیش دوم
بوسیلۀ خانم فریده احمدی
عنوان : با جهانی شدن نا امنی، درد، جنگ و کثرت گرایی چه میتوان کرد؟
خانم احمدی ( مسکونۀ ناروی) که متخصص انتروپولوژی است ، جهانی شدن را در ابعاد انسانی و فرهنگی ، مورد بررسی تخصصی خویش قرار دادند.
متن پرزنتیشن به علاقمندان ایمیل می گردد.
سخنرانی سوم
بوسیلۀ نجیب آزاد
عنوان : امنیت در افغانستان و عوامل منطقوی و جهانی آن
این مقاله بوسیلۀ محترم خالق آزاد فعال حقوقی و نویسنده ( مسکونۀ کابل ) تهیه شده بود ولی بعلت مشکلات تخنیکی به کنفرانس اشتراک کرده نتوانست و فرزند شان که محصل مقطع ماستری در یونیورستی امستردام است، متن سخنرانی را به نیابت نویسنده، ارائه داشتند.
سخنرانی چهارم
بوسیلۀ استاد بسم الله توردیقل میمنگی
عنوان : رابطه های اساسی جهانی سازی، جنگ، مهاجرت و امنیت در گلو لوکالیزم
استاد توردیقل میمنگی ( مسکونۀ دنمارک ) روی ابعاد و تأثیرات عملی جهانی شدن و جهانی سازی بحث نموده و در مورد اصطلاح گلوبالیزم معلومات ارائه کرد. استاد میمنگی باور دارد که جنگ های نیابتی در کشور و منطقه ، یکی از پیامدهای جهانی سازی بشیوۀ دیگر است.
مصاحبه ویدیویی
با پروفسور داکتر کرستیان هاپ ویکن مسئول انستیتوت تحقیقات صلح اسلو
مصاحبه کننده : بانو حسینا شیرزاد
درین مصاحبه پروفسور هاپ در مورد افغانستان و جهانی شدن نظرات خود را ارائه می دهد.
میز بحث
پرسش ها و بحث های کوتاه حضار و پاسخ های سخنرانان
گردانندۀ بحث : محمدشاه فرهود
درین بخش ، اشتراک کنندگان کنفرانس، سوالات و بحث های کوتاه شانرا در فضای آزاد و دموکراتیک مطرح کرده و از طرف سخنرانان کنفرانس، به پرسش های شان پاسخ ارائه گردید.
مقالات ارسال شده به کنفرانس و خوانش آن :
استاد حسین سرآمد از کابل
ف. هیرمند از فرانسه
خوانش شعر بوسیلۀ
انجنیر لیاقت لعلی
بانو تانیا عاکفی
انجنیر لیاقت لعلی، شاعر و نقاش یک قطعه از اشعار نیمایی خود را در مورد مهاجرین به خوانش گرفتند
بانو عاکفی دو قطعه از اشعار خود را دکلمه کردند
یک غزل
و یک شعر ریزومی
جمع بندی و قطعنامه
خوانش قطعنامه توسط داکتر قریشی
داکتر قریشی ، مسودۀ قطعنامه را به خوانش گرفتند این قطعنامه شامل یک مقدمه و چندین فقره می شد که هر بند قطعنامه بوسیلۀ سهمگیری فعالانۀ حضار تعدیل و تکمیل می گردید.
کنفرانس بعد از خوانش قطعنامه در فضای پر از امید و آرزوی سعادت مردم افغانستان به پایان رسید.
پایان گزارش
کمیتۀ فرهنگی فارو