اسلام گرایی افراطی یا افزار جنگ قسمت : چهارم

اما تا هنوز هیچیک از مقامات حکومت برهان الدین ربانی در باره  باز گردانیدن  بن لادن به افغانستان به مطبوعات چیزی نگفته اند ولی واضح است که بعضی از قوماندانان حزب اسلامی  و حزب اتحاد اسلامی که در جلال اباد حضور داشتند   از ماجرا اگاهی کامل  دارند ..

اسلام گرایی افراطی یا افزار جنگ
قسمت : چهارم
نویسنده : اسحق اتمر
پیوسته به گذشته:
اما تا هنوز هیچیک از مقامات حکومت برهان الدین ربانی در باره  باز گردانیدن  بن لادن به افغانستان به مطبوعات چیزی نگفته اند ولی واضح است که بعضی از قوماندانان حزب اسلامی  و حزب اتحاد اسلامی که در جلال اباد حضور داشتند   از ماجرا اگاهی کامل  دارند ..
اسامه بن عوض  بن لادن در دهم مارچ سال 1957 میلادی در ریاض پایتخت عربستان سعودی به دنیا امد  او هفدهمین فرزند از جمله 52  فرزند  محمد بن لادن یمنی بوده که بعدا صاحب یک کمپنی بزرگ ساختمانی در عربستان سعودی گردیده که با خاندان شاهی  ال سعود قرابت نزدیک دارد . موصوف  از سال 1968 – 1976 در مدرسه الثغر که  بنام مدرسه نخبگان یاد میشد  تحصیلات  دوره ای ثاتوی خود را به پایان رسانید بعدا به پوهنتون ملک عبدالعزیز در رشته اقتصاد تحصیل کرد وبعد از ان شامل فاکولته انجنیری گردیده و در سال 1981 از ان فارغ اتحصیل شد.
برادران اسامه که همگی تحصیل یافته های غرب بودند در کمپنی بزرگ پدر خود کار میکردند وی   در جوانی ازدواج کرد و به  جنبش اخوان المسلمین پیوست.
برای بن لادن اسلام بیشتر از یک مذهب بود که در نتیجه عقاید وی را شکل داد وی در اواخر دهه هشتاد  زمانیکه هنوز محصل بود  به نظریات عبدالله عزام باور پیدا کرد که میگفت باید تمام مسلمانان برای جهاد اماده شوند تا یک امپراطوری مستقل اسلامی را  بوجود اورند وی معتقد به پان اسلامیزم  شده  و عقاید وی روی تمام تصامیمکه اتخاذ  میکرد  تاثیر گذار بود او میدید که چگونه تاثیرات کشورهای غربی در شرقمیانه رو به افزایش است.
گفته میشود زمانیکه بن لادن تازه  از پوهنتون جده فارغ التحصیل گردیده بود  اولین تماس وی  باسفیر امریکا  در انقره پایتخت ترکیه به کمک    C I A و سرویس نظامی اسنخباراتی امریکا  صورت گرفت.
در سال 1979 عساکر اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان تجاوز کردند . به زودی بن لادن و عبدالله عزام به پشاور مرکز ایالت صوبه سرحد پاکستان مسافرت کردند  برای اینکه انها با نیروی مقاومت علیه مداخله اتحاد شوروی یکجا شوند خود شان به جبهه های جنگ نرفتند ولی کمک های زیادی مالی برای مجاهدین مساعد کردند انها همچنان جوانان عرب را از سراسر کشور های شرقمیانه دعوت نمودند تا عضو جهاد افغانستان باشند  مکتب الخدمات که توسط انها ایجاد شده بود به حیث یک شبکه استخدام جهانی کار میکرد انها همچنان دفتر های جلب و جذب دربروکلین و توکسون ایالت اریزونای امریکا نیز داشتند که جوانان عرب را به جنگ افغانستان استخدام میکردند که بنام عرب های افغان یاد می شدند که بیشتر مسوولیت  تجهیز و ترینیگ  را به عهده داشتند .
در اوایل  سال 1980 بن لادن شروع به جمعاوری پول و جلب و جذب جوانان برای جنگ افغانستان کرد  
در اواخر دهه 80 جنگجویان تند رو عرب توانستند به کمک مجاهدین افغان یک اردو گاه نظامی  در ولسوالی جاجی پکتیا بنام  ماصدالانصار ایجاد کنند تا هزاران جنگجویانی را که  از  کشور های عربی و شرقمیانه  به  منطقه  سرازیرمی شدند تربیت نظامی  دهند خلاصه القاعده تونسته بود  در اکثر  جا های افغانستان مراکز تربیوی برای اموزش اسلام گرایان تند رو و خشن اماده کند
اسامه بن لادن  در حمایت از مجاهدین افغان در جنگ شوروی سابق علیه افغانستان در سال 1979 استفاده نموده و در سال 1984 یک سازمان موسوم به مرکز خدمات و یک پایگاه آموزش فنون جنگی و عملیات مسلحانه به نام اردوگاه فاروق برای حمایت از مجاهدین افغان تاسیس کرد که این سازمان و اردوگاه در جریان جنگ شوروی سابق مورد حمایت آمریکا‌، پاکستان‌، عربستان،‌ مصر و برخی دیگر از کشورها قرار گرفت.
اسامه بن لادن در فبروری سال 1998 با گروه بنام  تنظیم الجهاد  ایمن الضواهری که یکی از شاخه های انشعابی اخوان المسلمین بود ایتلاف کرد و این ایتلاف سبب شد تا یک سازمان دیگری را بنام القاعده الجهاد  ایجاد نمایند
در سال 1988 بن‌لادن فعالیتش را در افغانستان  با ایجاد پرونده‌هایی برای تشکیلات القاعده جهت ثبت مشخصات شبه نظامیان آغاز کرد و پس از آن به نمادی برای این تشکیلات تبدیل شد در همان  سال  بن لادن اساس القاعده راگذاشت که تمرکز بیشتر ان روی تروریزم بود .
پس از عقب نشینی نیروهای شوروی سابق از افغانستان، بن لادن از سوی عربستان به عنوان  یک قهرمان شناخته شد، و بعد از خروج عساکر شوروی  وی دوباره به عربستان سعودی برگشت  تا برای ماموریت جدید خود دست به جمعاوری پول بزند  اما خانواده شاهی عربستان سعودی از ان نگران بودند تا نشود که  طرز فکر  بن لادن  سبب درد سر جدید برا انها شود  خاندان سلطنتی عربستان سعودی می خواست تا بن لادن را خاموش نگهدارد و نگذارد تا به فعالیت های اینجنینی دست بزند اما زمانیکه امریکاییان در سالهای 1990 و 1991بر عراق حمله نمودند  و برای این حمله از خاک عربستان سعودی نیز استفاده کردند بن لادن این حمله را شدیدا محکوم کرد ه و انرا تجاوز بر سر زمین عرب ها دانست  رابطه بن لادن با سعودی ها به تیره گی گرایید
بن لادن در سال 1991 عازم سودان شد بعد از یکسال اماده گی باالاخره القاعده توانست تا بر یک هوتل در عدن پایتخت  یمن حمله کند جاییکه عساکر امریکایی  در ان اقامت داشتند و برای کمک رسانی به سومالیا در راه بودند درین حمله به هیچیک از سربازان امریکایی اسیب نرسید ولی دو نفر سیاح اطریشی که در هوتل موجود بودند کشته شدند .


در ماه اگست  سال 1998 القاعده توانست سفارت امریکا را  در نایروبی پایتخت  کینیا    مورد حمله قرار دهد که درین بمب گذاری به شمول  12  امریکایی   224 نفر کشته  و حدود 4500 نفر دیگر زخمی شدند. همزمان به ان  انفجار مهیب دیگری در سفارت امریکا  در دارالسلام پایتخت تانزانیا  صورت گرفت  که در ان 11 نفر کشته و85 نفر زخمی شدند.  
در ماه اکتوبر سال 2000  یک کشتی کوچک دیگر که مملو از مواد منفجره بود با کشتی اس اس کول امریکایی بر خورد کرد که در نتیجه  سبب کشته شدن 17 نفر دریا نورد امریکایی و زخمی شدن 38 تن دیگر گردید..
بن لادن برای اینکه بتواند جنگجویان بیشتری به القاعده جذب نماید در سال 1996 به افغانستان اورده شد
در دوران جنگ سرد و مخصوصا بعد از دهه 80 امریکا اگاهانه به تقویت نیرو های اسلامی در منطقه پرداخت چنانچه اغاز شکل گیری القاعده نیز درین دهه صورت گرفت .  در تمام دوران جنگ سرد نیرو های چپ و سکولار مورد حمله عناصر اسلام گرا های افراطی قرار گرفته اند . این دوران قوت گیری نیرو های مذهبی است به گفته بعضی از تحلیل گران این نیروی را که امریکایی ها بوجود اورده اند هنوز هم در پی شکست و تضعیف ان نیست ولی  در پی حفظ و محدود کردن شان میباشد.
میشود گفت که امریکایی ها  گروپ های اسلام گرا  و مذهبی را در مقاطع مختلف برای تضعیف کشور ها استفاده کرده است . ستراتیژی امریکا تضعیف کشور ها در منطقه  و کمک مالی امریکا به جریان های تند رو  و خشن اسلامی به نفع خودش است.
سلگ هریسون Selig Harrison   عضو مرکز بین المللی تحقیق و مطالعه   در یکی از کنفرانس های بین المللی چنین اظهار داشت : ماداریم هیولا ها را می پرورانیم تا تهدید ها را در اسیا مدیریت کنیم .
هریسون گفت : C I A یک اشتباه بزرگ تاریخی را مرتکب شد که جنگجویان تندرو اسلامی را  از سراسر دنیا برای جنگ در افغانستان تشویق و ترغیب نمود .
ایالات متحده امریکا 3 ملیارد دالر برای ساختن گروپ های تندرو اسلامی تخصیص داد و مدیریت انرا به پاکستانی ها  واگذار نمود تا هر گونه که پاکستانی ها بخواهند انرا مصرف کنند.
هریسون میگوید که وی قبل از اینکه طالبان به تخریب مجسمه های بزرگ بودا در بامیان  دست بزنند این موضوع را با رهبران C I A   مطرح نموده است.


هریسون نویسنده پنج کتاب در امور اسیا میباشد  وی همچنان دارای روابط خیلی نزدیک با رهبران
CIA   در جنوب اسیا بوده و از ماموران بلند پایه ای موسسه کار نیگی در بین سالهای 1974 الی 1996 می باشد.
هریسون می گوید در یک ملاقاتیکه با جنرال ضیاوالحق رهبر نظامی پاکستان داشتم او بمن گفت که  پاکستان نفوذ  بیشتری  پیدا خواهد کرد  و کشور های افغانستان . ازبکستان . تاجکستان . ایران و ترکیه  را تحت  نفوذ و کنترول خود خواهد اورد . وی میگوید که همکاری بسیار نزدیک  تا هنوز  نین اداره استخباراتی امریکا C I A  و اداره استخباراتی پاکستان I S I وجود دارد طالبانیکه به وسیله ای سلاح و پول استخبارات پاکستان به قدرت رسیده اند تا هنوز هم حقوق خود را از اداره استخبارات پاکستان بدست می اورند .
طالبان تنها گروپ های مسلح ای نیستند که از مدرسه های پاکستانی فارغ التحصیل گردیده اند بلکه گروپ ها و افراد دیگری را نیز شامل میشوند که با استخبارات پاکستان رابطه ای نزدیک داشته و از ان معاش میگیرند .
شورای امنیت موسسه ملل متحد طی قطعنامه ای 1333 تعذیرات انتقال سلاح به طالبان را تصویب کرد اما این تعذیرات هیچگاه عملی نشد.
هریسون میگوید ظهور طالبان ناشی از دید فکری  پان اسلامیزم بوده که نزد رهبران نظامی اسلام گرای پاکستان بوجود امده بود و این همان اشتباه بزرگ تا ریخیست که C I A  مرتکب ان شده است.
ایلات متحده امریکا  در دهه 80 بر علاوه سلاح های سبک و سنگین حدود دو ملیون دالر به مجاهدین افغان کمک کرد
ویلیام کیسی ریس استخبارات ایالات متحده امریکا در اکتوبر سال 1984 دریک پرواز فوق العاده   طیاره   ترانسپورتی نظامی امریکا  به اسلام اباد سفر کرد  تا پلان و ستراتیژی جنگ را در مقابل شوروی ها در افغانستان بسازد وی از کمپ های ترینینک مجاهدین افغان و همچنان از جنگجویانیکه مشغول ساختن بمب ها و مواد منغجره  بودند  دیدن کرد .
ویلیام کیسی به مقامات پاکستانی اذحان کرد که امریکا می خواهد که این جنگ را به سر زمین دشمن  یعنی سرحدات شوروی برساند.    
باقیدارد